Privacy verklaring

1 Privacy

TransFollow gebruikt de verzamelde gegevens om hun klanten de volgende diensten te leveren:

  • Als je een account aanmaakt, hebben wij uw naam, e-mailadres en telefoonnummer nodig om een account aan te maken en de verloop van de elektronische vrachtbrief aan u te informeren.
  • Voor de nieuwsbrief dient u uzelf altijd aan te melden en toestemming te geven voor het verzenden van de nieuwsbrief. Bij aanmelding wordt uw e-mailadres gevraagd. Heeft u uzelf aangemeld voor de nieuwsbrief dan ontvangt maximaal twee keer per maand] de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en informatie.
  • Gegevens over het gebruik van de site, het portaal en/of de app en de feedback die wij krijg van bezoekers helpen ons om de site verder te ontwikkelen en te verbeteren. Feedback kunt u geven door een e-mail te sturen naar info@transfollow.org.

1.1 Bewaren van persoonlijke gegevens

Gegevens verstrekt ten behoeve van het aanmaken van een account, klaarmaken van een transport of het kopen van credits worden maximaal 7 jaar bewaard. Heeft u uzelf aangemeld voor de nieuwsbrief, dan blijven deze gegevens bewaard tot u uzelf afmeldt voor de nieuwsbrief.

2 Andere partijen

Wij geven je persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als dat nodig is voor de dienst of als de wet ons verplicht. Een voorbeeld: Via TransFollow kunnen er persoonsgegevens worden uitgewisseld tussen gebruikers onderling. De elektronische vrachtbrieven (TF Waybills) kunnen diverse persoonsgegevens bevatten over (personeel werkzaam bij) verzender, vervoerder en ontvangen, waarbij elke van de partijen deze gegevens noodzakelijkerwijs in moet kunnen zien. De grafische weergave van het systeem zorgt ervoor dat het voor de gebruiker zoveel mogelijk inzichtelijk gemaakt wordt welke persoonsgegevens opgeslagen zijn en zichtbaar zijn voor andere personen.

Wanneer TransFollow persoonsgegevens van gebruikers ontvang via derde partijen, bijvoorbeeld doordat uw eigen software verbonden is aan TransFollow, Kan TransFollow niet garanderen dat deze software van derden op een betrouwbare en veilige manier omgaan met deze partijen. Gebruikers wordt aangeraden om de privacyverklaring van deze derden te lezen.

Sommige partners zijn gevestigd buiten de Europese Unie, zoals social media partners. Via social media buttons op onze website verzamelen de beheerders van deze diensten uw persoonsgegevens.

3 Cookies

Wij maken bij het aanbieden van elektronische (online) diensten gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden, maar ook om het gebruik en de relevantie van onze online activiteiten te optimaliseren. U kunt ten alle tijden de cookies verwijderen uit uw browser.

3.1 De Type cookies die wij gebruiken op onze website

Hieronder vind u een overzicht van de type cookies die wij gebruiken:

3.1.1. Permanente cookies

Wij maken gebruik van permanente cookies waarmee wij u kunnen herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Ook respecteert de privacy van alle gebruikers van hun site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruik uw gegevens om de diensten zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Wanneer u toestemming heeft gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoeft u niet steeds uw voorkeuren te herhalen waardoor u dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kunt u verwijderen via de instellingen van uw browser.

3.1.2. Sessie cookies

Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website u met een bezoek heeft bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u uw webbrowser afsluit.

3.2 Google cookies

Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google o.a. om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers onze website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.

3.2.1. Google Analytics

Wij maken gebruik van Google Analytics om te analyseren hoe gebruikers zich gedragen op de website van www.transfollow.org en om na te gaan of onze Google Adwords advertenties effectief zijn. De verkregen informatie wordt, inclusief het IP-adres van uw computer of laptop, opgeslagen op een server van Google. Google gebruikt deze informatie om aan ons te rapporteren hoe wij de website kunnen optimaliseren naar het gebruik van de bezoekers.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

3.3. Social Media cookies

3.3.1 Facebook cookies

De informatie die Facebook verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Facebook opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Facebook heeft zich daarbij te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor- programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

3.3.2. LinkedIn

Deze cookie biedt de mogelijkheid dat u direct een artikel kan delen vanuit de website.

3.3.3. Twitter

Deze cookie biedt de mogelijkheid dat u direct een artikel kan delen vanuit de website. Deze cookie houdt bij welke producten u bekijkt. Zo kan dit product later in relevante advertenties getoond worden.

3.3.4. Youtube

Deze cookie biedt de mogelijkheid dat u direct een video kan delen vanuit de website.

3.3.5. Google+ plugin

Deze cookie biedt de mogelijkheid dat u direct een artikel kan delen vanuit de website.

4. Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Om uw privacy te beschermen, nemen wij de volgende maatregelen:

  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en een login token.
  • De gegevens worden na ontvangst opgeslagen in een apart, afgeschermd systeem.
  • Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen u en onze website wordt afgeschermd wanneer u persoonsgegevens invoert.

5. Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze dienst en/of product wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

6. Inzage en wijzigen van uw gegevens

Als u vragen heeft of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

U heeft de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik
  • Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Indien u vragen heeft over de gegevens of gebruik wilt maken van een van de bovenstaande rechten kunt gebruik maken van het contactformulier.

Heeft u uzelf aangemeld voor de nieuwsbrief, en stelt u hier niet langer prijs op, dan kunt u uzelf altijd uitschrijven via de link in de nieuwsbrief. In elke nieuwsbrief staat ook een link om uw persoonlijke gegevens na te kijken en te corrigeren.

7. Recht op overdraagbaarheid / dataportabiliteit

Dit recht houdt in dat een betrokkene de gegevens van een verwerkingsverantwoordelijke moet kunnen verkrijgen in gestructureerde, gangbare en machine leesbare vorm en het recht heeft deze gegevens aan een andere verwerkingsverantwoordelijke over te dragen of rechtstreeks te laten overdragen, zonder daarbij te worden gehinderd tenzij dit afbreuk doet aan rechten en vrijheden van anderen. Een betrokkene heeft recht op overdraagbaarheid voor zover het gaat om door hem zelf verstrekte gegevens.

8. Klacht indienen

Als u vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens
TransFollow
Hofweg 33
2631 XD Nootdorp

Voor vragen, opmerkingen of andere zaken kunt u met ons contact opnemen via ons contactformulier of door een mail te sturen naar info@transfollow.org.